In vele modellen en voor ieders budget! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Wij verzorgen kwaliteit, u genieten! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Comfort, dat bij u past! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Tuinmeubelen kopen

Tuinmeubelen zijn er in allerlei uitvoeringen, kwaliteiten en prijsklassen. Hoe kies je daar­uit?

Tuinmeubelen kopen is geen kwestie van even de winkel in en maar kopen. Er is zo'n overweldigend aanbod in alle kwaliteits‑ en prijsklassen dat een goede oriëntatie nodig is.
Inklapbare, demonteerbare en stapelbare tuinmeubelen zijn het makkelijkst op te bergen. Wie geen plaats heeft om tuinmeubelen bin­nen op te bergen, kan een beschermhoes gebruiken. Wie de tuinmeubelen onbeschermd buiten wil laten staan, kiest een kwaliteit die hiertegen bestand is.

Tegenwoordig zijn de zogeheten loungesets populair: die bestaan uit grote, lage zitmeu­belen met kussens en een bijbehorende lage tafel, vooral bedoeld om te ontspannen en niet om buiten te eten. Ze zijn meestal niet inklapbaar, niet demonteerbaar en niet sta­pelbaar. Je moet dus heel veel plaats hebben om een loungeset 's winters op te bergen, of voor materialen kiezen die bestand zijn tegen het hele jaar buiten staan. De kussens zullen wel moeten worden opgeborgen.

Schoonmaken van tuinmeubelen

Van welk materiaal tuinmeubelen ook zijn ge­maakt, schoonmaken is altijd een punt van aan­dacht. Let goed op de instructies van de fabrikant, en gebruik speciale onderhouds- en reinigingsmid­delen als hij die aanbeveelt. Voorzichtig reinigen met een zachte doek en groene zeep is bij geen enkel materiaal een probleem. Spoel schurend vuil zoals zand eerst met water weg voor je gaat boenen. Wrijf bij hout altijd met de houtnerf mee. Gebruik nooit harde borstels, schuursponsjes en schuurmiddelen. Gebruik geen hogedrukreiniger; de harde waterstraal beschadigt materialen. Bovendien leert de ervaring dat een hogedrukspuit bij tuinmeubelen langzamer en slechter werkt dan een emmer sop en een doekje. En je verspilt er veel water mee.

Kunststof tuinmeubelen

Tuinmeubelen van kunststof zijn onderhoudsarm, makkelijk schoon te maken en goed be­stand tegen (regen)water. De sterkte, prijs en kwaliteit van de verschillende soorten variëren enorm. Enkele voorbeelden.

Gevlochten

Tuinmeubelen van gevlochten kunststof, in winkels ook wel bekend als `wicker, zijn een slijtvaster en onderhoudsarmer alternatief voor rotanmeubelen. Ze zijn er in diverse uitvoeringen, kleuren en stijlen, van strak en modern tot rustiek. Meestal wordt dit materiaal gebruikt voor de zogeheten loungesets en niet-verstelbare tuinfauteuils. Een nadeel is dat ze niet compact zijn op te bergen. Het vlechtwerk is meestal van polyethy­leen, soms van pvc. Pvc is goedkoper dan polyethyleen, maar minder van kwaliteit en het mist veel van de goede eigenschappen van polyethyleen. Poly­ethyleen is uv-, weer- en waterbestendig en heel soepel.

Een slechte kwaliteit vlechtwerk kan verkleuren en doorzakken.

Het kunststof vlechtwerk zit om een metalen frame. Dit frame bepaalt in grote mate de kwaliteit en levensduur van het hele meu­bel. Het best is gecoat aluminium, liefst in dezelfde kleur als het vlechtwerk. Een frame van niet-rvs (roestvast staal) kan gaan roesten.

Geweven

Geweven kunststoffen worden veel gebruikt voor de zitting en rugleuning van stoelen. De geweven kunststof wordt dan op een metalen frame gespannen. Meestal wordt de kunststof aangeduid met zijn merknaam, zoals Textilene, Batylinem en Porotex. Het gaat om met vinyl gecoate polyester. Dit materiaal is in allerlei kleuren te koop, erg sterk en de kleur blijft doorgaans goed behouden.

Gegoten

Wie kent ze niet: de goedkope kuipstoelen van witte of donkergroene kunststof? Ze zijn minder populair dan ze waren, maar het materiaal heeft veel voordelen. Het is onderhoudsarm, waterafstotend, gemak­kelijk schoon te houden, licht, stapelbaar en vriendelijk voor de portemonee. Maar de blits zul je er niet snel mee maken en erg comfortabel zijn deze stoelen evenmin.

Metaal

Tuinmeubelen van metaal zijn vaak gedeeltelijk of helemaal ge­maakt van aluminium of staal, al dan niet roestvast. Vooral alumi­nium heeft veel voordelen.

Aluminium

Aluminium tuinmeubelen zijn onderhouds­arm, licht, sterk, en weer- en corrosie besten­dig. Meestal zijn aluminium stoelen in te klap­pen of stapelbaar, en daardoor makkelijk op te bergen. Een nadeel is dat aluminium heet kan worden in de zon, dus pas op met blote huid. Zittingen en rugleuningen zijn vaak van kunststof. Het aluminium van tuinmeubelen is voorzien van een beschermende oxidelaag of coating van verf, lak dan wel kunststof.

Waar moet u op letten:
Beschadigingen in de be­schermlaag maken het metaal kwetsbaarder. En zijn de naden goed afgeslepen, zodat je je er niet aan kunt bezeren?

Onderhoud:
Aluminium tuinmeubelen kun­nen permanent buiten blijven staan, maar door ze binnen op te bergen blijven ze wel mooier en gaan ze langer mee. Schoonmaken kan met water en een pH-neutrale allesreini­ger, maar er zijn ook speciale reinigingsmid­delen te koop. Meer onderhoud dan regelma­tig schoonmaken is in principe niet nodig, al adviseren veel fabrikanten om de metalen delen elk halfjaar in de autowas te zetten om de levensduur te verlengen.

Staal

Stalen tuinmeubelen zie je een stuk minder vaak dan die van aluminium. Staal is zwaar­der, maar het is wel minstens zo robuust, on­derhoudsarm, slijtvast en bestand tegen vrij­wel alle weersinvloeden. Net als aluminium kan staal erg heet worden in de zon. Staal moet je goed schoonhouden, want vooral RVS (roestvast staal) wordt al snel vuil.

Als het om niet-roestvast staal gaat, is het al­tijd voorzien van een beschermlaag. Hoe dik­ker die laag, hoe duurzamer hij in principe is. Verf kan gaan afbladderen; in dat geval moet de beschermlaag zo snel mogelijk worden bij­gewerkt, om roest te voorkomen. Gebruik een roestwerende grondverf. Hoe gladder het oppervlak, des te kleiner de kans dat vuil zich eraan hecht. Zout kan staal aantasten, dus let op in de kuststreek en reinig de tuinmeubelen daar extra vaak. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen, borstels en dergelijke die kunnen krassen, schuren of bijten.

Klik op de onderstaande afbeelding voor het complete overzicht tuinmeubelen.

Offerte aanvraag

 • Zoek de tuinmeubelen
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van Tuinmeubelensite

 • Complete
  tuinmeubelen
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding